среда, 4 февраля 2015 г.

25 причин, чому потрібно вести здоровий спосіб життя (пам'ятка для учнів)

25 причин, чому потрібно вести здоровий спосіб життя
1. Довго жити. Цей пункт ми ставимо на перше місце, адже міцне здоров'я забезпечує нам довге життя. Ви запитаєте, а навіщо саме довго жити? Адже поняття «померти молодим» або «талановиті люди йдуть рано», які грунтуються на життя кумирів епохи, популяризують їх спосіб життя.
Довго жити потрібно - щоб багато чого встигнути, багато чого побачити і пізнати. Думаю, якби була можливість запитати у Емі Уайнхайуз, Курта Кобейна, Утні Х'юстон хотіли б вони побачити своїх онуків, відповідь була б одноголосною.
Запам'ятати потрібно назавжди: алкоголь та наркотики не є модним атрибутом життя талановитих людей. Вони - спокуса, яка стає легкодоступною в світі богеми і шоу-бізнесу. Як сказав колись в інтерв'ю голлівудський актор Робін Вільямс: «Я зрозумів, що занадто багато заробляю, коли в моєму житті з'явилися наркотики».
2. Не завдати самим собі психологічних травм, які зіпсують все життя. Навіть якщо один раз алкоголь або наркотики зіграють з вашою психікою злий жарт, цього може вистачити для того, щоб зламати життя. Небажана вагітність, СНІД, розпад сім'ї, побутові вбивства, згвалтування - лише мала дещиця того, що може трапитися з людиною «під кайфом».
3. Побудувати гарну кар'єру. Кожен з нас знає історію про те, як сильний і успішний чоловік, пристрастившись до алкоголю чи наркотиків, може закінчити своє життя «на дні». Крім того, у багатьох відомих компаніях беруть на роботу виключно людей без шкідливих звичок.
Треба пам'ятати, що алкоголь і наркотики гроблять клітини мозку, а хіба можна самовдосконалюватись і ставати розумнішим при проблемах з пам'яттю?
4. Отримувати задоволення від життя. Алкоголь і наркотики лише спочатку допомагають «зняти стрес», потім вони стають постійними «дилерами» вашої депресії. Людина, яка «запиває» проблеми, розучується їх вирішувати, від чого з кожним днем ​​глибше і глибше занурюється у вир вічної депресії.
5. Бути красивими. Погодьтеся, ніхто не хоче одного разу жахнутися свого відображення в дзеркалі. Жовті зуби і суха шкіра від куріння, пивний живіт, целюліт у жінок від вживання міцного спиртного - ось які «переваги» нашій зовнішності дарують погані звички.
6. Мати здорових дітей.
7. Бути заможним. Якщо ви підрахуєте, скільки грошей могли б заощадити, не купуючи сигарет і алкоголю - дуже здивувалися б. Вистачило б і на абонемент у фітнес-клуб і на стрибок з парашутом і на масаж.
8. Мати гідного супутника життя. Якщо ви хочете вдало одружитись чи вийти заміж - повірте, відсутність шкідливих звичок стане величезним плюсом для вас як нареченого чи нареченої.
ХАРЧУВАННЯ. Стежити за вмістом своєї тарілки потрібно, щоб
9. Не хворіти. Всі водії чудово знають, наскільки важливо заливати в автомобіль якісний бензин. Так само і з людським організмом. Не хочете «ламатися» і довго «бути на ходу» - їжте тільки корисну їжу, яка лікує, а не калічить.
10. Мати підтягнуту фігуру навіть у зрілому віці.
11. Захиститися від онкозахворювань. Канцерогенна їжа зазвичай смачна, але хіба варто хвилинне задоволення вашого життя?
12. Бути енергійним і довго не втомлюватися. Наш організм витрачає багато енергії на те, щоб перетравити важку їжу. Фрукти, овочі та горішки - дають нам сили на цілий день.
13. Забезпечити здоров'я і довге життя своїй родині. Ви можете стати прикладом і натхненником для своїх батьків, дітей, подружжя. Якщо ви привчите свою сім'ю правильно і смачно харчуватися - забезпечите їм енергійне, здорове життя.
СПОРТ. Вести активний спосіб життя потрібно для того, щоб:
14. Поліпшити якість життя. Спортивна, підтягнута чоловік багато встигає і подобається людям, що дуже допомагає у спілкуванні.
15. Подобатися собі
16. Бути здатним себе захистити фізично і допомогти іншим
17. Якісно розширити коло спілкування
18. Зустріти старість з посмішкою на обличчі і силами провести її активно
МЕДИЦИНА. Не боятися ходити до лікарів потрібно для того, щоб
19. Не провести частину життя, борючись з хворобою, яку можна було зупинити на початку її розвитку.
20. Не угробити свою печінку і нирки самолікуванням.
21. Відкрити для себе нові методики лікування, які допоможуть вирішити давні проблеми зі здоров'ям.
22. Не поставити під загрозу життя близьких людей. Іноді можна стати носієм хвороби, яка вам не зашкодить, але може стати фатальною для близької людини.
23. Уникнути обмеження своїх можливостей. Серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності українців. Несподіваний інсульт може зробити інвалідом людину навіть у молодому віці.
24. Заздалегідь захистити себе від захворювань, які передаються нам по генам від батьків. Учені постійно розробляють вакцини від різного роду захворювань. Якщо в Європі щеплюватися вже стало нормальною справою, то в Україні поки знають тільки про деякі вакцини. Адже, знаючи про захворювання своїх рідних, можна захистити себе заздалегідь і бути спокійними все життя.
25. Навчиться любити себе.
Кожен з нас має право вибирати життя, яке робить його щасливим. По-моєму, немає нічого більш приємного, ніж провести довге життя в красивому тілі, з хорошим настроєм, отримуючи задоволення від кожної хвилини, виховуючи здорових дітей, а потім зустріти старість в бадьорому дусі та без жалю про пройдений шлях

Комментариев нет:

Отправить комментарий